Brandslanghaspels

Brandslanghaspels

Brandslanghaspels worden ook wel brandhaspels of slanghaspels genoemd. Brandslanghaspels worden geplaatst in de meeste bedrijven, kantoren en winkels. Het bouwbesluit schrijft in veel gevallen brandslanghaspels voor.

Het grote voordeel van een brandslanghaspel is dat je beschikt over een onbeperkte hoeveelheid blusmiddel. Het nadeel van het gebruik van een brandslanghaspel is dat het water in sommige gevallen bijdraagt aan het verspreiden van de brand en de gevolgschade van het gebruik door water uit de brandhaspel groot is.


Categorieën

Een brandslanghaspel of brandhaspel kopen

Een brandslanghaspel wordt vast aangesloten op het waterleidingnet en moet in Nederland een minimale doorlaat hebben van 3/4” (19mm). De lengte van een brandslanghaspel moet zodanig zijn dat elke plaats op de verdieping kan worden bereikt. Er moet dus rekening worden gehouden met deuren en zelf meubilair. Er mag bij de bepaling van de lengte van de brandslanghaspel rekening worden gehouden met de lengte van de waterstraal, zijnde een worplengte van 5m. Er kan ook een grotere diameter worden geleverd in een versie van 1” (25,4mm). Deze slang is echter veel zwaarder en stugger en daarmee moeilijker te hanteren. De minimale water opbrengst van een brandslanghaspel is 21,67 liter per minuut en de druk mag nooit minder zijn dan 100kPa. Elke brandslanghaspel moet voldoen aan de eisen van KIWA, EN en CE Norm. De brandslanghaspels worden meestal geleverd inclusief montage set.

Onderhoud brandslanghaspel

Brandslanghaspels worden verzegeld om ongewenst gebruik te voorkomen. In het stilstaande water in de brandslang kunnen legionella bacteriën voorkomen, die een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid. Bij het onderhoud van een brandslanghaspel wordt een debietmeting meting gedaan om te bepalen of de brandslanghaspel voldoende water geeft. Elke 5 jaar dient een brandslanghaspel te worden afgeperst om te zien of er lekkages zijn. Brandslanghaspels worden altijd drukloos weggehangen

Er zijn geen producten in deze categorie.